Beszámoló az NTP-HTTSZ-19-0012 pályázati azonosítószámú SZETT projektről

Kategória : Tehetségsegítő Tanács Készítette : Zentai Effi

Beszámoló az NTP-HTTSZ-19-0012 pályázati azonosítószámú, SZE Tehetségsegítő Tanács fejlesztése című projektről

Rövid távú eredményként célunk az volt, hogy a Tehetségsegítő Tanács működését szélesebb körben megismerjék helyi szinten, illetve az egyes programelemekhez tartozó koncentrált folyamatok hatására az intézmény tehetséggondozási tevékenysége szinergiáinak növelése, számszerű növekedést eredményezve az öntevékeny csapatok létszámában és tehetséggondozó programok eredményeiben.

 
Tovább

Beszámoló az NTP-HTTSZ-17-0024 pályázati azonosítószámú projektről

Kategória : Tehetségsegítő Tanács Készítette : Rákli-Szabados Eszter

Beszámoló az NTP-HTTSZ-17-0024 pályázati azonosítószámú, SZE Tehetségsegítő Tanács fejlesztése című projektről

Célként tűztük ki, hogy a Széchenyi István Egyetemen megtalálható tehetséggondozó alrendszerek, öntevékeny csoportok eredményesebben működjenek. A partneri és támogatói hálózat bővítése révén célunk a koncentrált tehetségfejlesztés. A cél megvalósítása érdekében szakmai programokat szervezünk, és tapasztalatcseréken vettünk részt országos fórumokon.

Tovább

Tehetségbörze - Lánytehetségek a műszaki pályákon

Kategória : Tehetségsegítő Tanács Készítette : Rákli-Szabados Eszter

A felsőoktatási társadalom véleményének átalakulására utal, hogy a korábban a férfiak által dominált területeken is egyre szívesebben látják a női érdeklődőket és tehetségeket. A műszaki és természettudományok iránt érdeklődőknek jó példákra van szükségük, hogy a lányok is merjék választani felsőoktatási tanulmányaikhoz a műszaki és informatikai területeket. A program résztvevői a SZE mérnöki és informatikai szakokon tanuló hallgatói, műszaki cégek női vezetői és a SZE műszaki-informatikai területeken dolgozó, ott karriert építő kollégái.

Tovább

Konferencia -10 éves a Nemzeti Tehetség Program

Kategória : Tehetségsegítő Tanács Készítette : Rákli-Szabados Eszter

2018. március 22-24-én kerül megrendezésre Budapesten a Budapest Talent Summit 2018 nemzetközi rendezvénysorozata. A rendezvény első napjának fókuszában a Nemzeti Tehetség Program tíz évének fontosabb állomásai és kiemelkedő eredményeinek bemutatása áll, ahol egyúttal sor kerül a sikerek közös megünneplésére is. A Tehetségsegítő Tanács elnöke, Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta felkérést kapott, hogy a rendezvény keretében - egyedüli felsőoktatási intézményként - mutassa be a Széchenyi István Egyetem tapasztalatait az NTP-vel kapcsolatban. 

A második napon a V4 tagországok delegációi és szakértői részvételével lehetőség nyílik a tehetséggondozás területén végzett, európai szinten is kimagasló jó gyakorlatok megosztására és a tehetségügyet jövőben is szolgáló közös lehetőségek és kihívások megvitatására. Az esemény harmadik napja ad otthont a Nemzeti Tehetség Program által támogatott kiemelkedő tehetségek alumni találkozójának.

Tovább

Eseménynaptár

Szenátusi Ülés 2021. június 28. 14:00 - 16:00