Beszámoló az NTP-HTTSZ-17-0024 pályázati azonosítószámú projektről

Kategória : Tehetségsegítő Tanács Készítette : Rákli-Szabados Eszter

Beszámoló az NTP-HTTSZ-17-0024 pályázati azonosítószámú, SZE Tehetségsegítő Tanács fejlesztése című projektről

Célként tűztük ki, hogy a Széchenyi István Egyetemen megtalálható tehetséggondozó alrendszerek, öntevékeny csoportok eredményesebben működjenek. A partneri és támogatói hálózat bővítése révén célunk a koncentrált tehetségfejlesztés. A cél megvalósítása érdekében szakmai programokat szervezünk, és tapasztalatcseréken vettünk részt országos fórumokon.

Tovább

Tehetségbörze - Lánytehetségek a műszaki pályákon

Kategória : Tehetségsegítő Tanács Készítette : Rákli-Szabados Eszter

A felsőoktatási társadalom véleményének átalakulására utal, hogy a korábban a férfiak által dominált területeken is egyre szívesebben látják a női érdeklődőket és tehetségeket. A műszaki és természettudományok iránt érdeklődőknek jó példákra van szükségük, hogy a lányok is merjék választani felsőoktatási tanulmányaikhoz a műszaki és informatikai területeket. A program résztvevői a SZE mérnöki és informatikai szakokon tanuló hallgatói, műszaki cégek női vezetői és a SZE műszaki-informatikai területeken dolgozó, ott karriert építő kollégái.

Tovább

Konferencia -10 éves a Nemzeti Tehetség Program

Kategória : Tehetségsegítő Tanács Készítette : Rákli-Szabados Eszter

2018. március 22-24-én kerül megrendezésre Budapesten a Budapest Talent Summit 2018 nemzetközi rendezvénysorozata. A rendezvény első napjának fókuszában a Nemzeti Tehetség Program tíz évének fontosabb állomásai és kiemelkedő eredményeinek bemutatása áll, ahol egyúttal sor kerül a sikerek közös megünneplésére is. A Tehetségsegítő Tanács elnöke, Dr. Konczosné Dr. Szombathelyi Márta felkérést kapott, hogy a rendezvény keretében - egyedüli felsőoktatási intézményként - mutassa be a Széchenyi István Egyetem tapasztalatait az NTP-vel kapcsolatban. 

A második napon a V4 tagországok delegációi és szakértői részvételével lehetőség nyílik a tehetséggondozás területén végzett, európai szinten is kimagasló jó gyakorlatok megosztására és a tehetségügyet jövőben is szolgáló közös lehetőségek és kihívások megvitatására. Az esemény harmadik napja ad otthont a Nemzeti Tehetség Program által támogatott kiemelkedő tehetségek alumni találkozójának.

Tovább

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program új, nyílt pályázati felhívásai!

Kategória : Tehetségsegítő Tanács Készítette : Rákli-Szabados Eszter

A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése. A Nemzeti Tehetség Program elfogadásával az Országgyűlés 2008-2028 között, 20 évre kiemelt lehetőséget ad a tehetséges fiatalok hosszú távú, folyamatos és biztonságos segítésére.

A pályázatok benyújtására általában 2018. április 21-ig van lehetőség (a határidő egyes felhívásokban ettől eltérő is lehet).

Tovább

Eseménynaptár

Szenátusi Ülés 2020. március 30. 14:00 - 16:00
Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.