Galéria

Facebook

Eseménynaptár

Szenátusi Ülés 14:00 - 16:00

PANNON-VÍZ Regionális Önkormányzati Víziközmű-szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A Pannon-Víz Zrt. az 1883-ban alapított Győri Vízvezeték Részvénytársaság jogutódja, 1884 óta látja el friss tiszta és egészséges ivóvízzel a kisalföldi megyeszékhely lakóit. Ugyanebben az évben költözött jelenlegi helyére a győri Királyi Állami Tanítónőképző Intézet: a két intézmény története pedig a rendszerváltás után kötődött össze, mikor a tanítóképzést továbbvivő győri Apáczai Kar fő támogatójává lépett elő a Pannon-Víz Zrt.

Tovább

A-Híd Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A Széchenyi István Egyetem és az A-Híd Zrt. kapcsolatának egyik kulcseleme a GINOP-2.2.1-15-2016-00030 Hatékonyabb és fenntarthatóbb építőipari megoldások a kockázatmenedzsment és a műszaki kutatás eszközeivel projekt. Az egyetem oktatói, valamint az A-Híd Zrt. munkatársai konzorciumi partnerként kezdtek el dolgozni adott témakörökön. A projekt előrehaladtával 2017 ősztől kezdődően több egyetemi hallgató is részt vett a kutatásban, akik már az A-Híd Zrt. alkalmazásban állnak és más projekteken is részt vesznek. A jó kapcsolatnak köszönhetően egyéb projektekre is felvételre került frissdiplomás mérnök, illetve az Egyetem további potenciális humán erőforrás bázisaként szolgál a cég számára.

Tovább

NEMAK Győr Alumíniumöntöde Kft.

A Nemak Győr Kft. úgy gondolja, hogy társadalmi kötelezettsége a helyi Egyetemmel is együttműködni, a Győrben tanuló tehetséges hallgatók támogatása révén. Ehhez kapcsolódóan a cég jó kapcsolatot ápol a Széchenyi István Egyetemmel, rendszeres támogatói az egyetemi tehetséggondozási programoknak, rendezvényeknek, versenyeknek. A cég rendszeresen részt vesz az egyetemisták számára szervezett állásbörzéken, szakmai fórumokon, gyakorlati lehetőségeket kínálnak a hallgatóknak.

 

A Széchenyi István Egyetem Tehetségpont jelöltjeként, 2019-ben Genius Loci - Vállalatok és válalkozók a tehetségekért, helyi kategória díjazottja lett. 

Tovább

Genius Loci díj a Sáhó Műhely Kft-nek

A MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) Genius Loci Díjjal ismeri el azokat a cégeket, amelyek aktívan támogatják a hazai tehetséggondozás ügyét. A díj elnevezése, "genius loci", az antik kultúrában a település mitikus védelmezőjét jelölte, míg a mai nyelvhasználatban a hely szellemét jelenti. A MATEHETSZ azt hangsúlyozza a névválasztással, hogy a díjazottak pozitív hatással vannak környezetük szellemiségére, tehetségeket támogató légkörére. Az elismerésre Tehetségsegítő Tanácsok, valamint Tehetségpontok jelölhettek olyan szervezeteket, amelyekkel közös tevékenységük a tehetséggondozás jegyében zajlik. 

Tovább