Galéria

Eseménynaptár

TDK jelentkezési rendszer leírása

TDK-ra jelentkezni a Jelentkezési űrlap kitöltésével lehet. A jelentkezés online történik, az űrlap belépés után válik láthatóvá. A kitöltéshez szükséges tudnivalók a következők:

A tdk.sze.hu honlapra való belépés SZE Portál hozzáféréssel történik:

  • aki már regisztrált, az ott használt adataival tud bejelentkezni,
  • akinek nincs ilyen hozzáférése, a NEPTUN kódjával tud regisztrálni. Amennyiben a SZE Portál regisztrációval bármi probléma lenne, az Alumni, Karrier és Információs Központ (AKIK, Új Tudástér 106) munkatársai tudnak segítséget nyújtani.

Hasznos tanács: érdemes a jelentkezési időszak kezdetén ellenőrizni a SZE Portál regisztrációt, és próbaként belépni, nehogy a határidő utolsó napján derüljön ki, hogy a hibás reigsztráció/elfelejtett jelszó miatt nem tudsz jelentkezni a Konferenciára.

TDK dolgozatot bármilyen témából lehet írni, a tanszéki témakiírások csak ajánlás jellegűek. TDK-ra jelentkezni a Felkészülés és jelentkezés menüpont / Jelenetkezés almenüjében található űrlap kitöltésével lehet. Mindenki e-mailben kap visszajelzést a jelentkezésről. A jelentkezés során szükséges a téma rövid leírását (absztraktot) megadni kb. fél oldalban (szóközökkel min. 1300, max. 2000 karakter).

A Művészeti Kar hallgatói esetében a jelentkezés menete a következő: a Téma neve az előadni kívánt mű(vek) címe(i), a Téma leírása pedig az a szekció, amelyben szerepelni fog, illetve adott esetben a kíséret leírása.

A TDK dolgozat tartalmi részének formai követelményei megegyeznek a vonatkozó tudományterület OTDK szekciófelhívásában szereplő előírásokkal: otdt.hu/hu/szekcio-felhivasok  
A helyi fordulón a dolgozat előlapján tüntessétek fel a következőket: név, szak – szakirány, évfolyam, konzulens neve és beosztása, dolgozat címe.

A jelentkezés során szükséges megadni, hogy ez az első vagy többedik Konferencia részvételed lesz. Amennyiben ez már nem az első, kérjük jelöld be, hogy előző munkád továbbfejlesztett változatával vagy teljesen új pályamunkával indulsz.

Ha egy dolgozatot többen írnak:
Egy szerző töltse ki a Jelentkezési űrlapot, erről e-mailt kap, amiben egy link jelzi a társzerzői jelentkezési felület elérhetőségét. Ennek a linknek a megadásával a Társszerzői jelentkezés felületen lehet szerzőként egy már létező témához társszerzőként jelentkezni.

Az űrlapot nem kell kinyomtatni, a konzulens e-mailt kap róla, ahol elektronikusan jóvá tudja hagyni a jelentkezést, amikor a benyújtani kívánt pályamunkát ellenőrizte és elfogadta.

A jelentkezési és dolgozat feltöltési határidőkkel kapcsolatban az aktuális felhívás ad tájékoztatást. 

A jelentkezés menetével és a Konferenciával kapcsolatban kérdések esetén, érdemes átnézni a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) menüpontot. Amennyiben nincs megfelelő válasz a listában az adott kérdésre, keressétek a kari TDK felelősöket vagy az Egyetemi TDT titkárát a kocsis.dora@sze.hu e-mail címen.
 

Jelentkezés menete:

1. A http://tdk.sze.hu honlapon a bal felső sarokban található BELÉPÉS gombra való kattintás, 
2. A Jelentkezés menüpontban az űrlapon lehet megadni a nevezési adatokat,
3. Jelentkezés után a rendszer e-mailt küld a felhasználónak a jelentkezés sikerességéről (Mindenkinek javasoljuk, hogy a Neptunban elenőrizze az elsődleges e-mail címét, így fog biztosan levelet kapni a regisztrációról!), 
4. A jelentkezés után nem kell semmit kinyomtatni, a rendszer automatikusan üzenetet küld a konzulensnek, aki e-mailben el tudja fogadni a jelentkezést.
5. Dolgozat feltöltése: Az oldalra történő belépés után a Jelentkezés menüpont TDK dolgozatok fülre kattintva válik láthatóvá a regisztrált dolgozat címe. Erre klikkelve nyílik meg a feltöltési felület.