Galéria

Eseménynaptár

MI A TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCS?

A 2014-ben megalakult Széchenyi Egyetem Tehetségsegítő Tanács (SZETT) a tehetséggondozás vezető testületeként a tehetséggondozást egyetemi szinten összehangolja és reprezentálja, a SZE tehetséggondozási rendszerét képviseli. A Tehetségsegítő Tanács közös platformot jelent, amely a tehetségmenedzsment feladatait egyeztetve, egymás között megosztva, közösen végzi. A SZETT működése során szakmai, társadalompolitikai, gazdasági és erőforrás-bővítő célokat tűz ki. Célja a bármely területen megnyilvánuló tehetség felismerése, fejlesztése, a tehetségek produktumainak hasznosulása, a tehetséggondozó programok összehangolása, a tehetség pártolása, az erőforrások bővítése – a lehető legszélesebb társadalmi összefogással.

A Tanács helyi/intézményi szerveződés: autonóm szervezetek, szervezeti egységek, önképző műhelyek szövetsége. A Tanácsban a tehetségsegítés iránt elkötelezett szakemberek, tehetségsegítő szervezetek, szervezeti egységek, műhelyek, programok képviselői kapnak helyet. Tagjai a Tudományos és Művészeti Diákkör, a 9 kar, a 9 szakkollégium, az egyetemi alapítványok és önképző műhelyek, további egyetemi szervezetek és magánszemélyek.

A Tanács célja továbbá a jelenlegi és a jövőbeni tehetségfejlesztő programok, ösztöndíjak pénzügyi szükségletei számára forrásszerzés. A Tanács megalakulása óta számos nyertes pályázattal tudta támogatni egyes csoportok és személyek tehetségfejlődését, rendezvényeken való bemutatkozását, alkotását.

A Tanács kapcsolódik a Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program hálózatához.

Almappák

Vissza ..
Vissza

Az aktuális mappa elemei

A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCS ALAPSZABÁLYA
Feltöltve: 11:57:38
Módosítva: 13:14:30
File méret: 233,47 kB
Letöltve: 198 alkalommal