Galéria

Facebook

Eseménynaptár

Szenátusi Ülés 14:00 - 16:00

TDK Konferencia Program

Széchenyi István Egyetem

Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia

FELHÍVÁS

2023. november 29.

Új bagoly vektor (1).svg

 

 

 

Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia 

2023. november 29.

 

 

Kétévente az OTDK félévben a Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia megszervezése nem kötelező az intézmények számára, azonban a rengeteg jelentkező miatt a Széchenyi István Egyetem Tudományos és Művészeti Diákköri Tanácsa lehetőséget biztosít a hallgatók számára. 

 

 

TUDOMÁNYOS ÉS MŰVÉSZETI DIÁKKÖRI TANÁCS

FELHÍVÁS

2023. november 29.

Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia

A Széchenyi István Egyetem Tudományos és Művészeti Diákköri Tanácsa (TDT) és Hallgatói Önkormányzata

2023. november 29.

Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciát

szervez.

 

Várjuk mindazoknak a hallgatóknak a jelentkezését, akik szeretnék bemutatni tudományos/művészeti területen elkészített dolgozatukat. A Tudományos Diákköri Tanács szervezésében félévente rendezett versenyen szerezhetnek jogosultságot a hallgatók a kétévente rendezett Országos Tudományos Diákköri Konferenciákra (OTDK), az ország legnagyobb tudományos rendezvényére. Jelen esetben a 2025 tavaszán szervezendő OTDK-ra.

 

A Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciára való jelentkezés feltételei:

 • Tudományos/művészeti dolgozatot bármilyen témában lehet írni.
 • Ugyanazt a pályamunkát csak egyszer lehet nevezni. Ugyanazon munka továbbfejlesztett változatát be lehet mutatni, melynek tényéről a jelentkezéskor nyilatkozni kell a hallgatónak és konzulensének.
 • A dolgozat tartalmi és formai követelményei megegyeznek a vonatkozó tudományterület OTDK szekciófelhívásában szereplő előírásokkal: https://otdk.hu/otdk/szekcio-felhivasok
 • Ez alól kivétel a címlap: a dolgozat előlapján fel kell tüntetni a következőket: szerző(k) neve, dolgozat címe, szak – szakirány, évfolyam, konzulens(ek) neve és beosztása.
 • A Konferencián előadhat szóbeli prezentációt az a jelentkező, aki leadta írásbeli munkáját és azt a bírálók 33% felettinek értékelték. A bírálat szempontjai elérhetők a https://tdk.sze.hu/ertekelesi-szempontok címen.
 • Jelentkezés:
  • Az elektronikus pályázati űrlap kitöltése a tdk.sze.hu oldalon: https://tdk.sze.hu/examiner/recommendsubject (bejelentkezés után) (Valótlan adatközlés esetén a versenyből - akár utólag is - kizárható a jelentkező.)
  • Fél oldal terjedelmű (szóközökkel min. 1300, max. 2000 karakter) összefoglaló, azaz absztrakt elkészítése, az online jelentkezési felületre való feltöltése. (Minta-absztraktok elérhetők itt)
 • A kész dolgozat feltöltése az elektronikus rendszerbe https://tdk.sze.hu/tdk-dolgozatok.

 

Jelentkezési határidő:

Határidő: 2023. október 30.

Dolgozat címe és az absztrakt feltöltése.

 

Dolgozat feltöltési időszak:

Határidő: 2023. november 8.

 

Dolgozat prezentációja:

2023. november 29. a Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia napján.

 

A konferencián a 2025-ös Országos Tudományos Diákköri Konferenciára lehet jogosultságot szerezni. A konferenciával kapcsolatos bármely kérdés esetén javasoljuk a Gyakran Ismételt Kérdések (tdk.sze.hu GYIK) menüpontot. Személyesen vagy e-mailben a kari TDT felelősök, illetve Kocsis Dóra, ETDT titkár kereshető (kocsis.dora@sze.hu).

 

Jó munkát, eredményes felkészülést kívánunk!

Tudományos és Művészeti Diákköri Tanács

tdk.sze.hu

 

A Tudományos Diákköri Tanács szervezésében félévente rendezett versenyen szerezhetnek jogosultságot a hallgatók a kétévente rendezett Országos Tudományos Diákköri Konferenciákra (OTDK), az ország legnagyobb tudományos rendezvényére. Jelen esetben a 2025 tavaszán szervezendő OTDK-ra.