A Nemzeti Tehetség Program NTP-NTV-P-15-0029 azonosítószámú pályázatának keretén belül 500.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Széchenyi István Egyetem, amelyet a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet három hallgatójának nemzetközi gitárversenyen való részvételére fordítunk. 

A Tritonus Guitar Trio (Molnár Levente, Szurgyi Gergely és Varga Bálint) a németországi Aschaffenurgban megrendezésre kerülő Internationaler Wettbewerb für Kammermusik mit Gitarre című rendezvényen vesz részt. A versenyre 2016. március 11. és 13. között kerül sor. 

A Trio 2015 januárjától működik jelenlegi nevén. Az eredeti tagok - Török Zsófia, Szurgyi Gergely és Varga Bálint- 2010-ben kezdtek együtt gitározni iskolai keretek között, Roth Ede gitártanár vezetésével. 2012-ben a Goriziai Nemzetközi Gitárversenyen 3. helyezést értek el kamarazene kategóriában. 2012 és 2015 között rendszeresen közreműködtek különböző koncerteken, sokszor iskolán kívüli rendezvényeken is. Többször felléptek a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztiválon, ill. a “Gitármuzsika Óbudán” koncertsorozaton. 2015 január 10-én a budapesti Nádor teremben adtak koncertet, ekkor találták ki a “Tritonus Guitar Trio” nevet. A koncertet követően Török Zsófia helyét Molnár Levente vette át. Az együttes 2015 februárjától jelentős repertoárbővítésbe kezdett. Folyamatosan koncerteznek, műsoruk nagy részét más hangszerekről átírt zeneművek alkotják, maguk is írnak át darabokat. Jelenleg mindhárman a SZE Zeneművészeti Intézetének hallgatói. Konzulensük Arnóth Balázs, aki tekintélyes múlttal rendelkezik a kamarazenélés terén. Gitártanárukkal, Roth Edével is gyakran dolgoznak együtt. Közös munkájuk egyik pozitív visszajelzése a 2015-ös egyetemi TMDK-n kamarazene kategóriában elért első helyezés. Az utóbbi hónapokban több jelentős szakmai eseményen is bemutatkoztak. Játszottak a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában, a Nyitott Kapuk Fesztivál koncertsorozaton Budapesten, a Budapesti Euritmia Társaság központjában, a Velencei Gitáros Napokon, a Budapesti Nyári Gitárakadémián, valamint a Balatonakalin megrendezett gitárfesztiválon. Májusban a Rai1 olasz televízió készített felvételt Roth Edével. A műsorban -amelyet télen adnak majd le Olaszországban- a trió egy próbája látható. A trió célja, hogy olyan műveket szólaltassanak meg három gitáron, amiket ebben a formában a közönség még nem hallhatott. Emellett fontosnak tartják a klasszikus gitárzene minél szélesebb körben való terjesztését. A gitárversenyre való kijutás a trió jelentős szakmai előrelépését jelentené. A szakmabeliek visszajelzése, valamint az új közegben való bemutatkozás egyaránt fontos. A verseny lehetőséget biztosítana az együttesnek arra, hogy betekintést nyerjenek más országokból érkezett kamaracsoportok tevékenységébe, és őket is megismerhetné az ott jelen lévő zenei közönség.Eseménynaptár

Szenátusi Ülés 2021. június 28. 14:00 - 16:00