elismerésA  „Genius Loci Díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” díj célja, hogy értékelje és elismerje a Magyarországon és a Kárpát-medence magyarlakta területein működő üzleti vállalkozásoknak és vállalkozóknak a tehetségek támogatása érdekében tett erőfeszítéseit. Az elismerést 2015 óta évente adományozza a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz).

2019-ben a Széchenyi István Egyetem Tehetségsegítő Tanács által jelölt díjazottak közül három vállalat vehette át az elismerést.

 

Regionális kategóriában a Robtron Elektronik Trande Kft.  

A Robtron a Széchenyi István Egyetemen 2014 óta működő Arrabona Racing Team Formula Student csapat egyik legnagyobb támogatója 2015 óta.  A Formula Student nemzetközi mérnökverseny, melynek célja egy formula autó tervezése, kivitelezése és képzeletbeli piacra vitele, amelyet kizárólag egyetemisták valósítanak meg. A világ minden pontjáról érkező csapatok nemzetközi versenyek keretein belül mérkőznek meg egymással. 

A Robtron azon túl, hogy az Arrabona Racing Team versenyautóihoz szükséges elektronikai alkatrészeket biztosítja a hallgatók számára, minden évben a csapat rendelkezésére bocsájt szállítási célokra egy Mercedes Vito gépjárművet a versenyszezon időszakára. Ebben az időszakban a logisztikai folyamatok megkönnyítésével a vállalat nagyban hozzájárul a csapat fejlődéséhez.

Robtron Elektronik Trade Kft.

A csapat a nemzetközi versenyeken elért sikerei alapján immár harmadik éve az ország legsikeresebbje a belsőégésű motorokat használók között.

A Robtron Elektronik Kft. elektronikai alkatrészeivel, gépjárműve kölcsönadásával, illetve rugalmasságával és folyamatos segítőkészségével nagy támogatást jelent az Arrabona Racing Team számára. A csapat 2018-ban részt vett a Formula Student Germany-n, a Formula Student Austria-n, valamint a Formula Student Easten. A három verseny során összesen megközelítőleg 2000 km-t utaztak, mely utak során a cég gépjárművét használhatták. Emellett a sikeres szereplésekhez elengedhetetlen tesztidőszakban, minden hétvégén lehetőségük volt a szükséges mérő- és tesztberendezéssel az egyetemtől 20 km-re lévő tesztpályára kiutazni. 

A csapatban dolgozó fiatalok még a diploma megszerzése előtt szakmai tapasztalatot szereznek: tervezési és gyártási tapasztalatokat kapnak, megismerik egy projekt költségvetésének fontosságát, nemzetközi környezetben dolgozhatnak, fejleszthetik nyelvi készségeiket, megtanulnak határidőket betartva hatékonyan dolgozni.

 

Helyi kategóiában a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft.

A Tehetségpont fenntartható működéséhez elengedhetetlen, hogy olyan partnereket találjon, akikkel hosszútávú együttműködés valósítható meg. A Nemak Kft. az elmúlt években lebonyolított közös programok során bizonyította, hogy elkötelezettek a tehetséggondozás és a Széchenyi István Egyetem mellett. A partnerség kiemelkedő eredménye, hogy a szoros vállalati kapcsolatok révén az oktatásban és a tehetséggondozási folyamatok során a hallgatóknak lehetőségük nyílik a kötelező tananyagon túlmutató feladatokba bekapcsolódni, piacképes szakmai tudásra és kompetenciákra tehetnek szert.

Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft.

A cég támogatja a gépészhallgatók nemzetközi konferenciáját, valamint az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát és az Országos Pénzügyi Esettanulmány Versenyt. Ezen túlmenően a Nemak Kft. támogatója az egyetemmel együttműködésben üzemelő Mobilis Interaktív Kiállítási Központnak is. Rendszeres program a természettudományos pálya iránt érdeklődő általános és középiskolásoknak szóló Nemak-Mobilis Robotverseny, valamint a Mobilis-szel együttműködésben fenntartja a Nemak-Mobilis Robot Mentorprogramot, melynek révén 8 általános és középiskolai csapatnak teszi lehetővé a rendszeres versenyzést hazai és külföldi LEGO robot-építő versenyeken.  A cég rendszeresen részt vesz az egyetemisták számára szervezett állásbörzéken, szakmai fórumokon, gyakorlati lehetőségeket kínál a hallgatóknak.

A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft széles körű CSR tevékenységet folytat, mely vállalati stratégiájának fontos eleme. Tevékenységének fókuszában a vállalat hosszú távú humán erőforrás bázisát biztosító oktatási rendszer segítése, támogatása áll.  A vállalat aktívan hozzájárul a működésének teret adó város és az itt élők jólétéhez is: az elmúlt években több százmillió forint értékben vette ki részét a társadalmi felelősségvállalásból, melynek keretén belül különböző közhasznú és sportszervezeteket, valamint jótékonysági akciókat támogatott, kiemelt figyelmet fordítva a győri és Győr-környéki ifjúság testi és szellemi fejlődésének elősegítésére.

 

 

Helyi kategóiában a Pannon-Víz Zrt.

A Pannon-Víz Zrt., élén Tőke László elnök-vezérigazgatóval alaptevékenységében kiemelten kezeli a környezetvédelem ügyét. Ezt kiegészítendő a 2000-es évek óta támogatja a győri Apáczai Kar környezeti nevelési munkáját, majd a Széchenyi Egyetemen 2017-ben rendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencia hallgatóit. A közös néven Zöld OTDK-ként bemutatkozó győri négy szekció, az Agrártudományi, a Közgazdaságtudományi, Tanulás- és Tanításmódszertani–Tudástechnológiai, illetve Testnevelés- és Sporttudományi Szekciók mindegyikében külön-külön is megjelent a környezetvédelem, egészséges környezet, környezeti nevelés témája.

Pannon-Víz Zrt.

A Pannon-Víz jelentős pénzbeli támogatást nyújtott a Diákköri Konferencia megvalósításához és a hallgatók díjazásához. Ezen túlmenően az elsősorban pedagógusképzéssel foglalkozó Apáczai Csere János Kar már 1996 óta járul hozzá az oktatási infrastruktúra fejlesztéséhez.
Támogatást nyújt az intézmény „A jövőért” nevű alapítványának. Ez az alapítvány támogatja a hallgatók tanulmányait, és segíti az oktatók tudományos tevékenységét.
Ezen támogatások is hozzásegítik a hallgatókat konferenciákon, tanulmányi versenyeken történő részvételhez, illetve az oktatók esetében a kutatási háttér javításához, amely általában az informatikai eszközök cseréjében nyilvánul meg.  A Pannon-Víz kiemelten célirányosan támogatta az intézmény Botanikai kutatócsoportjának kubai tanulmányútját 2012-ben, és több alkalommal hozzájárult a nyugati szórványban magyar nyelvet tanítók nyári módszertani továbbképzéseinek költségeihez.

A Tehetségsegítő Tanács fenntartható működéséhez elengedhetetlen, hogy olyan partnereket találjon, akikkel hosszútávú együttműködés valósítható meg. A Pannon-Víz Zrt. az 1996 óta tartó folyamatos együttműködés során bizonyította, hogy elkötelezett a tehetséggondozás és a Széchenyi István Egyetem mellett. A partnerség kiemelkedő eredménye, hogy a támogatások által megvalósított infrastruktúra-fejlesztés kb. 2000 hallgató tanulmányait segítette az elmúlt 20 évben.

Eseménynaptár

Munkaszüneti nap 2019. október 23.
Magyar Tudomány Ünnepe 2019. november 4.
XIV. Regionális Állásbörze 2019. november 19.